... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

„10 raze de soare”

În acest sfârşit de săptămânaă, cu ocazia Zilelor oraşului Iernut din data de 27, 28, 29 august 2010, la Biblioteca Oraşului am oraganizat o expoziţie. 

În cadrul expoziţiei, denumită „10 raze de soare” vizitatorii noştri au avut oportunitatea să admire fotografii şi lucrări realizate de copii cu cerinţe educative speciale (C.E.S.), în cei 10 ani de activitate.
Iar după ce au admirat expoziţa, invitaţii noştri au avut oportunitatea să ia parte la atelierul de creativitate. În cadrul căruia, copiii, tinerii, parinţii şi invitaţii expoziţiei, au lucrat împreună la crearea unor felicitări, măşti de carnaval, desene, tricotaje şi chiar prin crearea propriilor braţări şi lănţişoare colorate. Toate lucrările create în cele două zile au fost expuse pe panoul numit „expo loco”.Autorităţile locale şi din judeţ, de exemplu primarul oraşului Nicoara Ioan, viceprimarul Turcu Simona, prefectul judeţean Marius Paşcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, consilieri şi mulţi alţii, alături de presă au fost alături de noi. Ca dovadă a celor spuse mai sus avem cele doua diplomele de onoare primite la deschiderea evenimentului.


Atmosfera a fost întreţinută de copiii si tinerii aflaţi la expoziţie împreună cu voluntarii asociaţiei şi organizatorii expoziţiei, care au cântat, au jucat teatru şi i-au ajutat pe vizitatorii expoziţiei să înveţe lucruri noi.La intrare fiecare vizitator era etichetat cu un ecuson prin care să îşi aducă aminte de activitatea noastră, iar la plecare, „Soarele cu Impresii” te conducea la uşa aşteptând să îi laşi o impresie despre ce ai văzut şi oferindu-ţi un pliant despre Asociaţia „Raza de Soare”.
Într-un final evenimentul s-a dovedit a fi o mare reuşită atât pentru copiii şi tinerii centrului, pentru Asociaţie şi pentru vizitatorii noştri, fiecare având ceva de învăţat din această experienţă.