... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Curcubeul sufletului meu!

    
Compania Nationala Loteria Romana incepand cu 1 iulie 2014 se implica in dezvoltarea capacitatii de exprimare si increderii in sine, precup si a capacitatii creative a 30 de copii cu dizabilitati pshiho-motorii, sustinand in calitate de sponsor exclusiv proiectul „Curcubeul sufletului meu” – proiect implimentat in cadrul Asociatiei Raza de Soare Iernut.
Proiectul „Curcubeul sufletului meu” se va desfasura in perioada 1 iulie-31 decembrie 2014, fiind un paereneriat intre CN Loteria Romana si Asociatia Raza de Soare Iernut. Acesta  isi propune sa sprijine 30 de copii si tineri cu dizabilitati cu ajutorul specialistilor in  tehnici de stimulare prin art-terapie, dezvoltandu-le abilitatile manuale si creative. Proiectul „Curcubeul Sufletului meu” mai are inca un obiectiv major, acela de a familiariza parintii acestor persoane speciale cu metode de stimulare prin arte combinate, implicandu-i in activitati directe cu copiii si de a le oferi diferite activitati de consiliere psihologica, extinzand astfel terapiile de recuperare si in mediul de acasa.
In urma finalizarii acestui proiect, copii si tinerii cu dizabilitati implicati in proiect se vor exprima mai usor, vor avea incredere mai mare in sine si in alte persoane, vor comunica mai bine, isi vor reduce anxietatiile si  mai mult, isi vor imbunatatii coordonarea si motricitatea globala, iar  parintii vor sti sa-si ajute copii aplicand metode terapeutice eficiente. Rezultatele  muncii noastre sunt destul de greu de contabilizat avind in vedere gravitatea bolilor de care sufera beneficiarii, insa un progres cat de mic facut de acestia este un „pas mare”  pentru invingerea dizabilitatii si  integrarea in comunitate.

Multe multumiri Companiei Nationale Loteria Romana pentru implicarea in acest proiect.