... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Povestea organizaţiei


Asociaţia “Raza de soare” este o organizaţie nonguvernamentală, care s-a deschis în România, într-un oraş mic din judeţul Mureş, numit Iernut. Asociaţia a luat fiinţă în anul 2000 din foarte multă dragoste şi un vis: acela că fiecare persoană cu dizabilităţi poate fi de un real ajutor şi o adevărată bucurie pentru familie și comunitate, dacă le sunt susținute,  apreciate și valorizate abilităţile și deprinderile dobândite.

Viziunea:  Asociația Raza de Soare își propune să promoeze programe terapeutice, recuperatorii centrate pe valori și principii, care să ofere persoanelor cu dizabilități posibilitatea dezvoltării lor optime, în ceea ce priveste autonomia personală și socială.

Misiunea noastră  este să oferim  oportunităţi de recuperare şi integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi din oraşul Iernut şi localităţile învecinate, prin programe de recuperare psihică, motorie, socializare şi integrare în comunitate.

În primii ani de activitate, toata munca a fost susţinută de voluntari, oameni speciali, care  doreau să ajute. Educatori, învăţători, profesori, părinţii beneficiarilor şi un psiholog, toţi lucrau zilnic pentru câteva ore în folosul copiilor cu dizabilități (azi, adulți). Toate serviciile au fost și sunt gratuite. Cu toate acestea a fost dificil să constientizezi părinţii de importanța serviciilor de recuperare și efectele lor benefice în timp, atât pentru persoana cu dizabilități cât și pentru familie și comunitatea în care trăiesc.

Preocupați permanent de a ajuta mai mult și mai eficient, în timp, am reușit să angajăm specialiști bine pregătiți, buni terapeuți, dedicați trup și suflet ,,razelor de soare” stimulându-le să-și ,,elibereze,, cu blândețe, căldura și lumina lor.

Și reușesc acest lucru zi de zi!

Razele noastre de soare ajung la OAMENI minunați care ne susțin și fără de care nu am putea face atât de multe fapte bune pentru cei mai speciali semeni ai noștri. MULȚUMIM!

Cu ajutorul lor, azi, persoanele cu nevoi speciale  din localitatea Iernut și zonele limitrofe, beneficiază gratui de:

  • Activităţi de intervenţie timpurie pentru copiii cu dizabilităţi;
  • Servicii de psihoterapie si logopedie;
  • Activităţi de terapie ocupaţională şi art-terapie (pictură, lucru de mână, jocuri, muzică, poveşti);
  • Consiliere psihologică pentru părinţi;
  • Lecţii de dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă dedicate tinerilor cu dizabilităţi (lecţii de nutritie zilnică, gătit, igienă, educaţie pentru sănătate, lecţii pe calculator, educaţie finaciară, protecţia mediului, abilităţi şcolare);
  • Instruire pentru părinţi depre metodele şi terapiile potrivite pe care le pot aplica acasă;

Asociaţia “Raza de soare” are personalitate juridică, este Acreditată ca furnizor de servicii sociale – seria AF nr. 001522 si cu Licenta de functionare pentru Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati – seria LF nr. 0000154 si pentru Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati, conform Legii 197/2012 si a standardelor în vigoare.

 

Certificat de acreditare 

Licenta de functionare Centru de Zi pentru Adulti cu Dizabilitati

 

Arhive

Doneaza prin Paypal

Ultimele stiri si evenimente

Ateliere de vară 2021

Povestea campionilor- 3 povești difer

O zi cu bucurie

Întâlnire de suflet

1 IUNIE 2021