... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Festivalul Toamnei pentru copii

In dimineata de 26 octombrie, Brumarel  ne-a intampinat cu o ceata deasa dar noi, insoritii de la Raza de Soare, am reusit s-o alungam. Era important sa avem o zi cu soare pentru ca aveam de desfasurat un Festival…
Pregatirile erau in toi, in mijlocul parcului, pe un pasaj pietonal in forma de cerc, cand soarele a aparut  Si asa a inceput prima editie a Festivalului Toamnei pentru copii.

Au participat la Festival aproximativ 200 de copii si tineri, si 100 de adulti. Printre numeroasele surprize de care copii au avut parte,  au fost si atelierele de creatie.In cadrul acestora,  beneficiarii Asociatiei i-au invatat pe copii cum sa faca snur, cum sa faca un covoras, si de asemenea, le-a aratat cum fac ei copacei din frunze decupate din hartie…

De asemenea, impreuna cu cei 14 voluntari am organizat si diverse jocuri distractive, in care beneficiarii Asociatiei impreuna cu copiii veniti la festival si-au petrecut cateva ore de neuitat.

La un moment dat, s-a produs aglomeratie. Copii, parinti, bunici si cadre didactice cumparau cate o mica amintire de  la standul Asociatiei. Un beneficiar si un voluntar,  vindeau  la acest stand obiecte decorative create in cadrul Asociatiei : coronite cu « Bine ati venit » in trei limbi : romana, maghiara si engleza, rame foto personalizate «  Comoara mea scumpa » « Nepotelul meu drag », « Primul an de scoala » etc.., avioane din cleme de rufe, agrafe, bratari, cordelute precum si diverse bijuterii.

In cadrul festivalului, am organizat si un concurs de creatie « Toamna prin ochii copilariei », concurs la care s-au inscris 40 de lucrari, create de copiii cu varsta cuprinsa intre 3-10 ani, avand ca indrumatori cadrele didactice.

Suspansul a fost mare la premierea lucrarilor datorita faptului ca 50% din voturi  au fost din partea publicului, iar 50% din partea juriului. S-au acordat 3 premii in cadrul acestui concurs : Premiul de Originalitate, Premiul de Popularitate si Premiul Festivalului. Recompensa premiantilor a fost oferita de Cofetaria Elite, Pizzeria La Nea Marin si Restaurantul Coroana.

Beneficiarii Asociatiei, ca gest de multumire, au creat sponsorilor cate o macheta reprezentativa domeniului lor de activitate.

Lucrarile expuse au produs o explozie de creativitate, toamna vazuta de copii fiind mai frumoasa ca niciodata. Cateva din lucrarile lor le puteti admira mai jos :
Per ansamblu, toti participantii la Festival au fost castigatori, bucurandu-se de o zi absolut minunata de toamna,
iar noi, insoritii, ne-am atins scopul :  vizibilitatea Organizatiei, incluziune sociala, valorificarea obiectelor confectionate de catre beneficiari si implicarea comunitatii in acest Festival de Toamna pentru copii.
La revedere Brumarel, ne reintalnim la editia a 2-a a Festivalului, la anu’  

Doneaza prin Paypal

Descarca

Ultimele stiri si evenimente

PARTENERIAT PENTRU COMUNITATE

Alăturăte echipei noastre!

O rază de speranță

Karla

O rază de speranță