... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Mădălin

Oamenii observă întotdeauna tot ce este diferit, dar părinții acceptă cel mai greu faptul că, copilul lor e altfel.Când Mădălin s-a născut, în primele zile a  fost foarte greu pentru mama lui, să accepte faptul că băietelul ei s-a născut cu sindromul Down. După momentele de panică şi de acceptare au urmat momentele de bucurie. Primul zîmbet a fost o rază de soare pentru mama lui Mădălin, apoi au urmat şi alte clipe de bucurie. 

   Este foarte epuizant să treci prin procesul de evaluare și apoi prin procesul lung de terapie și diversele metode de tratament. Când esti expus acestor experiențe, ai nevoie de un pic de speranță iar povestea lui Madalin este acea poveste care poate încuraja un părinte care tocmai a aflat că puiul lui este diferit de ceilalți.

Ședințele de terapie trebuie continuate zi de zi, orice întrerupere poate diminua chiar și un progres semnificativ. E nevoie de răbdare pentru că un suflet de copil este sensibil și fragil.  El, ca și mama lui, trebuie încurajati în permanență, trebuie să simtă bucuria reușitei și trebuie lăudați pentru orice progres, oricât ar părea de mic.

Astazi Madalin a facut progrese foarte mari . Și toate astea au fost posibile, în primul rând pentru că mama lui  Madalin nu și-au pierdut speranța!