... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Curente

CURCUBEUL SUFLETULUI MEU

Finantator: CN Loteria Romana SA

Perioada: 01 iulie 2014 – 31 decembrie 2014

Grup tinta: 30 copii si tineri cu dizabilitati psihomotorii si parintii acestora

Scurta descriere: In cadrul acestui proiect 30 de beneficiari acestora vor participa la activitati ce cuprinde sesiuni de: arte vizuale, teatru, muzica, joc si miscare. Acestea cuprind activitati de: pictura, desen, tesut, cosetat, colaje si modelaje iar lucrarile realizate vor fi expuse permanent la sediul asociatiei, iar in luna decembrie lucrarile realizate de acestia vor fi valorificate la Targul de Iarna. De asemenea in proiect vor fi organizate si alte activitati precum teatrul unde vor fi utilizeaza diferite tehnici teatrale: teatru de papusi, teatru cu umbre, crerea de povesti si citirea de povesti terapeutice; muzica unde sunt folosite instrumentele muzicale; miscarea si jocul. De asemenea acest program este dedicat parintilor care vor participa la activitati art-terapeutice alaturi de copii unde vor invata abilitati de relationare cu proprii copii. De acemenea parintii vor fi inclusi in Clubul Parintilor unde vor beneficia de consiliere psihologica si instruire cu privire la tehnicile de lucru prin arte combinate.

csm2

INVAT SA FIU PE CONT PROPRIU

Finantator: Consiliul Judetean Iernut

Perioada de implementare: iunie-decembrie 2014

Grupul tinta: 10 tineri si adulti cu dizabilitati psiho-motorii din orasul Iernut si comunele limitrofe (Iclanzel, Cuci, Cucerdea, Ogra)

Scurta descriere: Prin acest proiect cei 10 beneficiari vor participa la activitti de:

  • recuperare neuro-motorie: kinetoterapie, jocuri de miscare si ergoterapie;
  • dezvoltare a deprinderilor de viata zilnica: ateliere DDVI, activitati ludice, activitati creative, ateliere pe teme sociale si activitati ecologice;
  • socializare si recreative;

REABILITAREA, MODERNIZAREA SI ECHIPAREA CENTRULUI DE RECUPERARE SI REABILITARE PENTRU COPII

Finantator: Consiliul Judetean Iernut

Perioada de implementare: iunie-decembrie 2014

Grupul tinta: 22 copii cu dizabilitati psiho-motorii cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani din orasul Iernut si comunele limitrofe (Iclanzel, Cuci, Cucerdea, Ogra) care sunt incadrati intr-un grad de handicap (usor, mediu, accentuat si grav) sau au dificultati in dezvoltarea limbajului.

Scurta descriere:  Principalele obiective ale acestui proiect sunt pe de o parte reabilitarea, modernizarea si dotarea Centrului de Recuperare si Reabilitarea pentru Copii cu Dizabilitati conform standardelor minime de calitate, iar pe de alta parte se vor realiza activitati specifice de recuperare (kinetoterapie, logopedie, consiliere psihologica, asitenta psihopedagogica, activitati educative non-formala DDVI si activitati recreative) pentru beneficiari.

LA UN CLIC DISTANTA DE A FI SI MAI INDEPENDENT

Finantator: Asociatia Ateliere Fara Frontiere – Programul ASSOCLICK

Perioada: 01 august 2013 – 31 ianuarie 2015

Scurta descriere: In cadrul acestui proiect 5 beneficiari (adulti cu dizabilitati psiho-motorii)  au primit 5 calculatoare cu ajutorul carora acestia invata sa utilizeze atat calculatorul in general cat si internetul.

DSC_8698