... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale
Finalizate
PE CONT PROPRIU
Finantator: Fundatia Vodafone Romania, prin programul Voluntar de Profesie
Perioada de implementare: 07 octombrie 2013 – 08 aprilie 2014
Grupul tinta: 27 de copii si tineri cu dizabilitati
Obiectiv general: Prin acest proiect s-a urmarit integrarea sociala prin lectii practice despre nevoile economice de baza a 27 de copii si tineri cu handicap fizic si psihic asistati in cadrul Asociatiei.
INCLUZIUNE SOCIALA SI IMBUNATATIREA CONDITIILOR DE VIATA A ROMILOR SI ALTOR CATEGORII VULNERABILE – Program „Scoala dupa scoala”
Finantator:
Perioada de implementare:
Grupul tinta:
Scurta descriere:
poza+detalii
CRESTEREA CALITATII VIETII PERSOANELOR CU DIZABILITATI
Finantator: Consiliul Judetean Mures
Perioada de implementare: 30 mai 2013 – 31 decembrie 2013
Grupul tinta: 27 copii si tineri cu dizabilitati psiho-motorii
Scurta descriere: Acest proiect a urmarit dezvoltarea abilitatilor de viata independeta a beneficiarilor asociatiei. In decursul perioadei de implementare a proiectului s-au derulat urmatoarele activitati:
ateliere de lucru DDVI -pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independeta;
ateliere ludice – in care copii s-au jucat jocuri de masa si alte jocuri de echipa in interior, alaturi de voluntari intarindu-si spiritul de lucru in echipa si competitie;
ateliere de terapie prin arta (muzica, teatru, arte vizuale)- unde beneficiacii au participat la ateliere de creatie: au pictat, au colorat, au lipit si construit obiecte decorative pe teme diverse
activitati de recreere si socializare – in luna august beneficiarii alaturi de parinti si voluntari au fost intr-o excursie pe traseul Masastirea Brancoveanu din Sambata de Sus – Brasov si orasul Sibiu unde au vizitat Gradina Zoo, Muzeul Satului si centrul vechi al orasului Sibiu. La sfirsitul lunii august, 20 de beneficiari, au participat timp de o saptamina intr-o tabara la Sovata si Praid, unde au beneficiat de relaxare si recuperare, clipe unice pentru copii si parinti.
poza
CONTINUAREA SERVICIULUI PSIHO-MOTOR, PRIN TEHNICI DE STIMULARE RPIN ARTE COMBINATE
Finantator: Consiliul Judetean Mures
Perioada de implementare: 28 mai 2012 – 12 noiembrie 2012
Grupul tinta: 28 copii si tineri cu dizabilitati psiho-motorii
Scurta descriere: scopul proiectului a fost crearea unui program de recuperare psiho-motor prin activitati stimulative si terapeutice folosind metode de terapie prin arte combinate si consiliere psihologica, pentru beneficiarii centrului de zi – Raza de Soare, iar pe parintii beneficiarilor, au fost instruiti sa foloseasca metode de terapie prin arte combinate pentru optimizarea comunicarii cu proprii copii.
„POVESTEA CARE VINDECA – vindecarea psihica a copiilor prin teatru si poveste”
Finantator: MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate – Programul Pentru Sanatatea Copiilor
Perioada de implementare: ianuarie 2012 – octombrie 2012
Grupul tinta: 22 copii cu dizabilitati
Scurta descriere: prin acest proiect am urmarit imbunatatirea calitatii vietii copiilor si sporirea sanselor la recuperarea beneficiarilor centrului, intermediul terapiei prin teatru si a povestilor terapeutice, menite sa imbunatateasca starea psihica si emotionala.
SANATATE LA O RAZA DE SOARE
Finantator: MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate – Programul Pentru Sanatatea Copiilor
Perioada de implementare: 10 ianuarie 2011 – 30 septembrie 3011
Grupul tinta: 20 copii cu dizabilitati psiho-motorii
Scurta descriere: cresterea calitatii vietii copiilor aflati in dificultate prin oferirea de servicii de art terapie intr-o maniera profesionala si sprijinirea parintilor acestora in deprinderea de metode de terapie prin arta. Obiectivul principal a fost realizarea unei interventii structurate, utilizand tehnici de stimulare prin arta, muzica, joc, miscare, teatru si dans, in functie de particularitatile psihice ale beneficiarilor.
PARTENERIAT PENTRU COMUNITATE
Perioada de implementare:2010
Scurta descriere:
Acest proiect a fost desfăşurat de catre Centrul de Resurse pentru Participare Publica Bucureşti CeRe, Fundatia „Pentru Voi” Timişoara şi Asociaţia „Sprijiniti Copii” Alba Iulia.
Proiectul a avut ca obiectiv cresterea capacitatii ONG-urilor furnizoare de servicii sociale de a interveni in politicile si deciziile publice, determinand autoritatile sa aloce mai multe resurse serviciilor sociale. Astfel, Asociatia noastra a beneficiat de instruire si asistenta in derularea unor campanii de advocacy pentru sprijinirea publica a serviciilor oferite de organizatii.
Ca rezultat, am reusit sa obtinem finantare de la primaria Iernut pentru a angaja un kinetoterapeut si un psihopedagog.
SUSTINEREA SERVICIULUI DE RECUPERARE PSIHO-MOTOR A COPIILOR SI TINERILOR din centrul de zi Raza de Soare Iernut
Finantator: Consiliul Judetean Mures
Perioada de implementare: anul 2010
Grupul tinta: 20 copii si tineri cu dizabilitati psiho-motorii
Scurta descriere: in cadrul acestui proiect, scopul a fost obtinerea de fonduri pentru angajarea primilor salariari ai asociatiei: psihopedagog special si kinetoterapeut care sa asigure planul de recuperare psihomotorie si resocializare, pentru cei 11 beneficiari cu handicap psiho-motor grav si a celor 9 beneficiari cu afectiuni usoare si medii, care erau inscrisi in centrul de zi.
ACHIZITIONEAREA UNUI MIJLOC DE TRANSPORT pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati la serviciile sociale
Finantator:
Consiliul Judetean Mures
comunitatea din Sint-Katelijne-Waver – Belgia
Perioada de implementare: 2009
Grupul tinta: copii si tineri cu dizabilitati
Scurta descriere: scopul proiectului finantat a fost asigurarea transportului copiilor si tinerilor cu handicap catre si de la Asociatie, in vederea participarii la activitatile de recuperare oferite de centrul de zi. S-a achizitionat o masina cu 7 locuri, care asigura taransportul zilnic al beneficiarilor.