... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Raze de soare Bucovinene

Insoritii si toate Razele de Soare au o gramada de povestit!…Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a Ingerilor nostri pazitori (dragii nostri sponsori),Razele de Soare au avut parte de 3 zile in minunata Bucovina…O adevarata binecuvantare! Dar sa incepem sa povestim,pentru ca am vazut atat de multe locuri frumoase,incat nici nu stim cu ce sa incepem..

Dar sa incepem cu Inceputul povestii..Dimineata devreme,am pornit catre minunata Bucovina,cu sufletul plin de emotie,entuziasmati,fericiti si un pic somnorosi!

1Primul popas l-am facut la pasul Tihuta,unde am contemplat pentru cateva momente peisajul sublim si am respirat aerul curat de munte. Si am pornit catre Vatra Dornei,intr-un cantec si intr-o veselie,pentru ca atata frumusete nu am vazut decat in poze…

Urmatorul popas a fost la Muzeul Oualor Incondeiate,unde am ramas profund impresionati de minunatiile ce se aflau in fata noastra..

2Apoi,printre munti si prin padure,am ajuns la falnica Manastire Voronet..Aer curat,liniste,incarcare spirituala la maxim…A fost un moment de neuitat…Manastirea Humorului,ni s-a aratat si dumneai la fel de mareata si de plina de istorie,iar Razele de Soare au fost scaldate la propriu de razele de soare care se revarsau peste manastire…

Manastirea Putna,oaza de liniste dintre munti,ne-a primit aproape de orele dupa-amiezii,intr-o liniste Dumnezeiasca,oferind un sentiment de nedescris Insoritilor…La Manstirea Agapia,am aflat ca este cea mai mare Manastire de Maici din tara si ne-am delectat cu aranjamentele florale din curtea Manastirii… Ultima,dar nu cea din urma,Manastirea Varatec ne-a primit sfioasa,intr-un loc parca uitat de lume,rupt de realitate si deosebit de frumos..Acolo am vizitat mormantul Veronicai Micle si ne-am bucurat de peisajul minunat…

3

Dar supriza cea mai mare pentru Insoriti,a fost casa memoriala Ion Creanga…Povestile au prins viata sub ochii lor,mai ales ca scriitorul este unul foarte cunoscut de ei! Capra cu 3 iezi,ursul pacalit de vulpe si Nica la furat de cirese..cata bucurie pe Razele de Soare!

5Un loc spectaculos a fost Barajul Bicaz,unde Insoritii s-au bucurat de natura,de sculptura fina si maiastra a muntilor,de o plimbare cu vaporasul pe lacul Bicaz si de momente unice pentru noi toti…

78

O ploaie torentiala ne-a ghidat pe Cheile Bicazului si am ajuns la Lacul Rosu..O adevarata splendoare a naturii,un spectacol al timpului si un peisaj rupt din basme…

9La Gheorgheni,in drum spre casa,am servit masa,undeva intre munti,savurand cu placere o supa delicioasa,dar si ultimele momente petrecute intr-un colt de rai!

Dragii nostri sponsori,prieteni,sustinatori,am dorit sa va impartasim momentele minunate pe care noi le-am petrecute timp de 3 zile intr-o excursie de vis in Bucovina! Cuvintele sunt de prisos pentru a va multumi pentru aceste clipe unice traite de Razele de Soare…Va dorim din suflet sa aveti toata viata asa cum am avut-o noi in aceste 3 zile : am uitat de boala si de neputinte,de lipsa banilor si de necazurile sufletesti,de faptul ca traim intr-o societate in care dizabilitatea este privita ca pe o povara…Va multumim nespus,va spunem in cor,cu multa emotie in suflet,cu bucurie,cu entuziasm si cu multa speranta! Oamenii ca Dumneavoastra au dat sansa unor copii necajiti de boala si de viata grea sa vada o particica de tara,un colt de rai,pe care cel mai probabil l-ar fii vazut intr-o emisiune la televizor…

Cateva impresii din excursie :

„A fost cea mai frumoasa excursie in care am fost vreodata. Nu am vazut niciodata muntele asa de aproape si nici brazii. Mi-a placut foarte tare!” (C.A,hemipareza spastica dreapta)

„A fost o ocazie unica..Probabil nu am fii reusit niciodata sa ajungem fara ajutorul unor oameni cu suflet”. (T.F.,mama copil cu dizabilitati)

„M-am bucurat ca am fost alaturi de mama mea si de toti colegii de la asociatie si ne-am putut bucura impreuna de ce am vazut”. (A.G.,hidrocefalie,parapareza spastica)

„Excursia a insemnat mult pentru copii si cu siguranta a avut un efect pozitiv asupra tuturor participantilor, voluntari,parinti,dar mai ales copiii care au fost vizibil emotionati si bucurosi..E un sentiment extraordinar!” (A.D.,Kinetoterapeut)

 

Sa fiti binecuvantati cu totii!