... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

TERAPII

 Terapia ABA este un program de învățare, care își propune să modifice comportamentul autist al copilului, în mod sistematic și intensiv, obiectivul final fiind integrarea socială a copilului. Sistemul are obiective clar formulate, împărțite în sarcini mici, astfel încât evoluția copilului să poată fi măsurată permanent. Întărirea comportamentului se face cu recompense, întreg sistemul funcționând pe baza acestor întăritori fie materiali, fie sociali. Programul este foarte strict, iar copilul, este necesar să fie stimulat pe parcursul întregii zile.

ABA se bazează pe observarea comportamentului, recompensare pozitivă și prompt (ajutorul minim dar suficient oferit copilului pentru a îndeplini o sarcină). Comportamentul unui copil este întărit cu o recompensă atunci când răspunsul este corect. Comportamentele nedorite sau cele care interferează cu învățarea abilităților sociale sunt observate cu atenție. Scopul este determinarea factor declanșator pentru comportamentul respectiv, precum și observarea a ceea ce se întâmplă după manifestarea acelui comportament,ce anume întărește comportamentul respectiv.

Sub îndrumarea d-nei psiholog Mărginean Luminița, copiii noștri beneficiază de acest program de învățare și de sesiuni de logopedie.

 Timp de un an S.C. Star Transmission S.R.L,susține financiar sesiunile de logopedie și terapie ABA  pentru 10 copii cu TSA și întârziere în dezvoltarea psihică, astfel beneficiarii noștri sunt scutiți de plata terapiilor.

Arhive

Doneaza prin Paypal

Ultimele stiri si evenimente

Întâlnire de suflet

1 IUNIE 2021

Bucurie de Paște 2021

Dăruiește fericire

Redirectionează 3,5% 2021