... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

Ziua Constientizarii Autismului

Data de 2 aprilie- Ziua de constientizare a autismului- este o zi importanta atat pentru cei ce sufera de aceasta afectiune,cat si pentru parinti si terapueti. Cu aceasta ocazie,As. Raza de Soare,in parteneriat cu
Sc. Gimnaziala Iernut – Moldovan Horatiu (director) ,Moldovan Cristina (consilier scolar), Albu Codruta, Calian Daniela,Carburean Carmen, Podar Claudia, Prihoi Cornelia, Turcu Claudia, Valea Anica, Suteu Maria (Prof. Inv. Primar),Gradinita “Casuta fermecata” – Rusu Diana,Urcan Carmen (Prof.Inv.Prescolar), Petac Carmen(director)
CSEI Nr.1 – Moga Anisoara (director)
CJRAE – Bloj Emil (director), Clubul copiilor Iernut – Nina Rosu(director), au derulat proiectul „Invingem Impreuna!,ce a constat in realizarea de lucrari colective in parcul orasului Iernut.
„Am dorit sa tragem un semnal de alarma in legatura cu aceasta afectiune si incidenta tot mai mare. Constientizarea autismului este primul pas catre recuperare,acceptare si integrare a copilului cu astfel de tulburari. De asemenea,este f important ca toata lumea sa fie informata corespunzator, astfel incat sa se poata interveni timpuriu”,declara coordonatorul proiectului,dna Marginean Maria Luminita,psiholog principal in psihopedagogie speciala la As. Raza de Soare si psihopedagog la CSEI Nr 1 Tg-Mures, in dezbaterea organizata cu profesorii din invatamantul primar de la Sc Gimnaziala Iernut si parintii copiilor cu autism de la CSEI nr 1 Tg-mures.
Impactul proiectului a fost unul pozitiv,fapt dovedit de lucrarile realizate in aer liber,fiecare clasa participanta „adoptand” un copil cu autism. Toti colaboratorii proiectului „Invingem impreuna” au purtat culoarea albastru,ca semn de solidaritate pentru cei ce sufera de tulburarea din spectrul autist (TSA).
page

page1

page3

Doneaza prin Paypal

Descarca

Ultimele stiri si evenimente

PARTENERIAT PENTRU COMUNITATE

Alăturăte echipei noastre!

O rază de speranță

Karla

O rază de speranță