... de 20 ani alături de persoanele cu nevoi speciale

ZIUA INTERNATIONALA de CONSTIENTIZARE a AUTISMULUI

Astazi, pe data de 2 aprilie este marcata ZIUA INTERNATIONALA de CONSTIENTIZARE a AUTISMULUI care are ca scop promovarea unei bune intelegeri a acestei afectiuni si cresterea nivelului de constientizare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora. 

Aceasta boala afecteaza aproximativ 67 de milioane de personae din intreaga lume, ceea ce inseamna ca 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

Autismul este o boala care impiedica dezvoltarea copilului afectand abilitatile sociale si de comunicare, si intr-o masura mai mare sau mai mica capacitatea de a vorbi si a se misca. Aceasta boala acopera o arie atat de mare incat bolnavii de autism pot fi si cei cu un IQ foarte ridicat si retardare mentala – de asemenea pot fi si foarte vorbareti sau complet tacuti, foarte afectuosi sau reci, metodici sau dezordonati.

Prin serviciile noastre de recuperare sprijinim 5 copii cu autism, ceea ce constituie 25% din numarul total de beneficiaari al Serviciului de recuperare si reabilitare pentru copii. Acestia beneficiaza de recuperare fizica si psihica, iar parintii beneficiaza de consiliere psihologica si indrumare.

Doneaza prin Paypal

Descarca

Ultimele stiri si evenimente

SĂ FIM SOLIDARI

Zile senine

PARTENERIAT PENTRU COMUNITATE

Alăturăte echipei noastre!

O rază de speranță